Het 'Ichthushart' is het symbool geworden van mijn werk en de boodschap die ik uitdraag.

Dit symbool is ontstaan door een bijzondere ervaring van onze dochter Gabriëlle, op dat moment 9 jaar oud. In haar slaap sprak ze hardop de woorden: 'Christus, Christus, Ichthushart'. De volgende dag wist zij hier natuurlijk niets van en ze had ook geen idee wat dit betekende. Ook het woord 'Ichthus' kende ze op dat moment niet. Dit Griekse woord betekent 'vis', maar de afzonderlijke letters van dit woord zijn een afkorting en betekenen: 'Jezus Christus, Gods Zoon, Verlosser'. 

Zelf had ik in die tijd vaker over de vis als het symbool van Christus gedroomd en de woorden van Gabriëlle waren voor mij op dat moment een ontroerende bevestiging van de boodschap die ik mag uitdragen, namelijk dat Christus onze verlosser is en dat we dat alleen maar bewust hoeven te aanvaarden en Zijn Geest mogen toelaten in ons hart.

Ik kreeg ook meteen een beeld bij de woorden die Gabriëlle had uitgesproken. Ik zag een kruis met een hart in het centrum en een vis door de verticale balk. Ik heb daar in het verleden zelfs een zilveren sieraad van laten maken.

Het symbool had op dat moment echter nog geen vleugels. Dat kwam pas jaren later, precies op de dag dat ik mij van een organisatie had losgemaakt om de boodschap van Christus vrij te kunnen blijven verkondigen.

Toen ik thuiskwam, kwam Gabriëlle, intussen 15 jaar oud, naar me toe. Ze wist niets van de stap die ik die dag had gezet en van de dingen die op dat moment speelden. Ze gaf me een tekening van het Ichthus-hart, maar ze had dit prachtige symbool nu van vleugels voorzien.

Voor mij was dit een ontroerende bevestiging, niet alleen van de stap die ik die dag had gezet, maar ook van de boodschap die ik mag uitdragen: dat Jezus Christus Verlosser is.