Home » Agenda

2 september 2017: Dag van de CAM Therapeut

Docent/Cursusleider
Roelof Tichelaar

Voor wie
Therapeuten.

Programma
Spiritualiteit heeft te maken met geluk. Veel mensen zijn in onze tijd krampachtig op zoek naar geluk. Maar wat is dat eigenlijk? En kun je het eigenlijk wel nastreven?
Spiritualiteit betekent ook: ten diepste jezelf kunnen zijn. Daarvoor is het nodig je eigen grenzen te (er)kennen en te stellen, zowel tegenover jezelf als tegenover anderen. Mag je dat van jezelf, durf je dat en beschik je ook over de vaardigheden dit in de dagelijkse praktijk toe te passen?

Daarna neemt Roelof je mee op reis in spirituele groei. Spirituele groei betekent onder andere dat deze grens zich gaandeweg gaat verleggen, zodat we ook onze geestelijke zintuigen weer gaan gebruiken. Aangezien ons bewustzijn uitreikt tot buiten ons stoffelijk lichaam, kunnen we als mens ook in aanraking komen met externe energieën en entiteiten.
• Hoe kun je dit herkennen en hoe kun je je hiertegen wapenen?
• Hoe ga je om met cliënten die dit in hun leven ervaren?
Vanuit de christelijke spiritualiteit wordt een aantal handvatten aangereikt om hier op een adequate manier mee om te gaan en cliënten ervan te bevrijden.

Christendom en spiritualiteit staan binnen de kerkelijke traditie nogal eens op gespannen voet met elkaar. Tijdens deze dag wordt zichtbaar en voelbaar dat het traditionele christendom in twintig eeuwen tijd belangrijke spirituele inzichten is kwijtgeraakt, maar dat die in onze tijd weer uiterst actueel zijn.

Middels beeld, geluid, voorbeelden en tips beloofd de dag een bron van inspiratie te zijn voor iedereen die zijn christelijke spiritualiteit wil verkennen en grenzen wil verleggen.

Datum
2-9-2017

Lestijden
10.00 – 17.00 uur

Locatie
locatie UCU, Utrecht (collegezaal)

Kosten
€ 35,- (incl. certificaat)

Na deze dag ontvangt u het certificaat “Spirituele Weerbaarheid” per mail.
Zorg er dus voor, dat u in de zaal uw gegevens vermeld op de presentielijst!

Inschrijven door betaling van €35,00 o.v.v. ‘Dag CAM’ + naam op bankrek: NL54 RABO 0127420223