Home » Agenda

Opmerking vooraf: als u belangstelling heeft voor een lezing, geeft u zich dan wel ruim van tevoren op? De organisatie kan dan inschatten op hoeveel mensen ze moeten rekenen en of de lezing ook doorgaat. Gaat deze – om welke reden ook – niet door, dan krijgt u daar persoonlijk bericht van.

 

Donderdag 17 januari 2019: Veldhoven

'Psychisch of paranormaal? Omgaan met bovennatuurlijke ervaringen'

Psychische stoornissen kunnen zowel interne als externe oorzaken hebben. Mensen kunnen lijden onder hun eigen neurosen of psychosen, maar kunnen ook last hebben van invloeden van buitenaf. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die stemmen horen of geestelijke waarnemingen hebben. Zijn dit wanen of is er sprake van een andere werkelijkheid?Verschijnselen die door de moderne psychiatrie als psychische stoornis worden aangeduid, kunnen ook een bovennatuurlijke oorzaak hebben.
Hoe verhouden paranormale ervaringen – zoals helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid, telepathie en (positieve of negatieve) ervaringen met de geestelijke wereld – zich tot de moderne psychiatrie? En hoe verhoudt zich dit tot het christelijk geloof?
Psychisch, pastoraal en spiritueel hulpverlener, weerbaarheidsdocent, auteur en spreker Roelof Tichelaar laat zien welke antwoorden een spiritueel christendom heeft op vragen waar zowel de kerkelijke traditie als de psychiatrie veel vraagtekens hebben laten liggen.
Psychische stoornissen kunnen zowel interne als externe oorzaken hebben. Mensen kunnen lijden onder hun eigen neurosen of psychosen, maar kunnen ook last hebben van invloeden van buitenaf. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die stemmen horen of geestelijke waarnemingen hebben. Zijn dit wanen of is er sprake van een andere werkelijkheid?
Roelof heeft jarenlange ervaring met mensen die te maken hebben met externe bewustzijnsinvloeden en –ervaringen en deelt in deze lezing een nieuwe visie met oude spiritueel-christelijke wortels.  Door deze inzichten te verbinden met die van de weerbaarheid (zelfbescherming; hoe stel je je grenzen?), de psychologie en aandachtgerichte/cognitieve therapie, reikt hij waardevolle adviezen aan.

Tijd: 20:00-22:30 uur
Zaal open vanaf 19:15 uur
Entree: Prijs € 10,00 (is inclusief koffie of thee in de pauze)
Reserveren of contant te betalen voor aanvang van de lezing
Locatie: Ontmoetingscentrum Immanuelkerk
Teullandstraat 1
5503 VV Veldhoven
Routebeschrijving
Extra: Ringleiding (voor slechthorenden) aanwezig