Praktijk voor psychische, pastorale en spirituele hulpverlening en weerbaarheid
Roelof Tichelaar
Schutstraat 112
7901 EH Hoogeveen
tel.: (0528) 32 07 01
e-mail: info@roeloftichelaar.nl

 

Praktijk algemeen

In mijn praktijk ontmoet ik mensen met de meest uiteenlopende psychische en/of geestelijke klachten die al dan niet lichamelijk tot uitdrukking komen.

Heel vaak zijn lichamelijke klachten een signaal waarin ons duidelijk wordt gemaakt dat er in onze psyche of geest iets uit evenwicht is. Het is belangrijk op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Met name daarvoor is het onderdeel gesprekstherapie belangrijk.
Diverse problemen en onderwerpen komen aan de orde, zoals overspannenheid, burn-out, depressie, angst, schuldgevoelens, een gebrek aan gezonde eigenwaarde en weerbaarheid waardoor mensen hun grenzen onvoldoende kunnen stellen. Deze problemen vragen om bewustwording en verandering van bepaalde denkpatronen.

De spanningen in de ziel, de psychische klachten, kunnen we ook in relatie zien met onze diepste kern, onze geest. De geest is ons diepste ik, ons eigenlijke bewustzijn. Als mens zijn we slechts een periode op aarde om te leren, geestelijk te groeien en bepaalde keuzes te maken. Ook vanuit die dimensie, de dimensie van de geest, probeer ik door te dringen tot een dieper inzicht in de problemen om een houvast te bieden waardoor verkramping losgelaten kan worden en de energie weer vrij kan stromen.

De verschillende vormen van hulp binnen mijn praktijk kunnen zowel afzonderlijk als naast elkaar worden ingezet. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Meer informatie over deze verschillende disciplines kunt u vinden in het menu van deze website.

 

Er zijn diverse mogelijkheden om gebruik te maken van mijn diensten.

Een consult binnen mijn praktijk in Hoogeveen: Allereerst kunt u natuurlijk terecht binnen mijn praktijk in Hoogeveen. Een consult duurt doorgaans anderhalf uur.

Tarieven (inclusief BTW):
Tarief I (standaardtarief): € 95,- per anderhalf uur.
Tarief II (verlaagd tarief; gezamenlijk netto inkomen per maand minder dan € 1500,-): € 80,- per anderhalf uur.
Tarief III (verhoogd tarief; gezamenlijk netto inkomen per maand meer dan € 3000,-): € 120,- per anderhalf uur.

Een telefonisch consult: In dat geval spreken we een tijdstip af waarop ik u bel. Via de telefoon kunnen de problemen besproken worden en zal ik u van advies dienen. Een telefonisch consult duurt maximaal één uur. Achteraf ontvangt u de rekening.

Schriftelijk verslag van het consult:
Indien u dit wenst, maak ik een kernachtig schriftelijk verslag van het (telefonisch) consult. Een voordeel van een schriftelijk verslag is dat u dit naderhand nog eens in alle rust op u kunt laten inwerken.

 

Tarieven (inclusief BTW):
Tarief I (standaardtarief): € 16,- per kwartier met een minimum van € 32,-.
Tarief II (verlaagd tarief; gezamenlijk netto inkomen per maand minder dan   
€ 1500,-): € 13,50 per kwartier met een minimum van € 27,-.
Tarief III (verhoogd tarief; gezamenlijk netto inkomen per maand meer dan         € 3000,-): € 20,- per kwartier met een minimum van € 40,-.

Een schriftelijk consult of per e-mail: U schrijft mij een brief of een e-mail en vermeldt daarbij dat het om een schriftelijk consult gaat. In die brief of e-mail gaat u kernachtig en zo duidelijk mogelijk in op de problematiek waar u op dat moment mee te maken heeft. U vertelt ook hoe u spiritueel in het leven staat, of er psychische trauma's zijn die een rol kunnen spelen, of u onder behandeling staat van iemand anders en of u medicijnen gebruikt. Het heeft mijn voorkeur dat u een pasfoto bijvoegt. Ik ga uw brief of e-mail vervolgens in mij opnemen en zal daarna met gerichte adviezen komen. De rekening treft u vervolgens aan bij de brief of e-mail die ik u als antwoord toestuur.

Tarieven (inclusief BTW): zie tarieven telefonisch consult

Algemene opmerking: Het aantal consulten verschilt per persoon. Dit hangt van diverse omstandigheden af. Tijdens de consulten zullen we dit in goed overleg met elkaar bespreken. De kosten worden niet door ziektekostenverzekeraars vergoed.


Nog een opmerking bij de genoemde tarieven: Bij (aantoonbare) zwaarwegende redenen voor financieel onvermogen bestaat de mogelijkheid aangepaste afspraken te maken over de prijzen. Die afspraken zullen dan vooraf moeten worden gemaakt.

Afzeggingen: u dient minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen, anders zal ik de kosten van een consult (€ 95,- / € 80,-/ € 120,-) in rekening brengen.

Heeft u interesse of wilt u een afspraak maken, dan kunt u mij bellen, het liefst op maandag t/m donderdag tussen 9.00 uur en 9.30 uur 's ochtends. Kunt u mij op die momenten niet bereiken, dan kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat, zodat ik u kan terugbellen. U kunt mij natuurlijk ook e-mailen of schrijven.

Roelof Tichelaar
Schutstraat 112
7901 EH Hoogeveen
tel.: (0528) 32 07 01
e-mail: info@roeloftichelaar.nl

U bent van harte welkom.

Routebeschrijving naar de praktijk:

Vanaf de A28 uit de richting Zwolle:
Afslag Hoogeveen.
Aan het eind van de afslag bij de verkeerslichten linksaf. (U bent dan al op het verlengde van de Schutstraat.)
U komt meteen weer bij verkeerslichten. Daar gaat u rechtdoor.
Bij de rotonde gaat u rechtdoor.
Meteen na de rotonde is het aan de linkerhand, het derde huis na de rotonde. (voor parkeren, zie hieronder)

Vanaf de A28 uit de richting Groningen:
Afslag Hoogeveen
Aan het eind van de afslag bij de verkeerslichten linksaf. (U bent dan al op het verlengde van de Schutstraat)
Bij de eerste verkeerslichten rechtdoor.
Bij de rotonde gaat u rechtdoor.
Meteen na de rotonde is het aan de linkerhand, het derde huis na de rotonde. (voor parkeren, zie hieronder)

Parkeren:
Op de Schutstraat zelf is alleen de mogelijkheid tot betaald parkeren (max. 1 uur). De praktijk bevindt zich echter op steenworp afstand van de rotonde (met de Zuiderweg en de Van Limburg Stirumstraat), waar u vrij kunt parkeren als er ruimte is. Om daar te komen, gaat u - als u vanaf de snelweg komt - bij de rotonde linksaf (van Limburg Stirumstraat) of rechtsaf (Zuiderweg) in plaats van rechtdoor. Het is dan nog 3 a 4 minuten lopen naar de praktijk.

Met de trein:
Vanaf het station is het ongeveer 20 - 25 minuten lopen. U loopt de Stationsstraat uit en komt op een rotonde.
Daar gaat u rechtsaf.
U loopt alsmaar rechtdoor.
Bij de verkeerslichten gaat u rechtdoor.
Bij de rotonde gaat u linksaf.
De praktijk is achter het derde huis aan de linkerhand.